Reportage i tysk TV

Igår onsdag den 2:a september gjordes ett reportage om EasyFills produkter för tyska TV-stationen RTL med anledning av den vinst som bolaget tog hem i tävlingen "Zu gut für die Tonne" i kampen om minskat matsvinn.

Reportaget sändes på kanalen RTL igår kväll och fokuserar på EasyFills produkter som en del av lösningen på problemet med matsvinn. Programmet kan ses i sin helhet via nedanstående länk.

https://www.rtl-west.de/beitrag/artikel/weniger-reste-im-supermarkt/

Kampen mot matsvinn är en stor fråga i Tyskland och diskuteras flitigt. EasyFill får stor uppmärksamhet efter att bolaget tog hem segern i kategorin Handel i tävlingen “För bra för soptunnan” (Zu gut für die Tonne) där syftet är att lyfta fram lösningar för att minska matsvinnet i hela kedjan; från produktion, transporter, handel och konsument.

Kommentar från EasyFills marknadschef Jens Lidén

Att matsvinnet diskuteras på högsta nivå i Tyskland och att frågan lyfts i media på detta sätt gläder oss som jobbar med detta dagligen då det ökar förståelsen för problemet hos allmänheten. Jag tror inte man förstår hur mycket mat som faktiskt slängs och vilken påverkan det faktiskt har på miljön och vilken ekonomisk påverkan det också har.

Som ett exempel slängs det ca 88 millioner ton mat i Europa till ett värde om ca 143 miljarder euro. Detta samtidigt som en miljard människor svälter.

Flera svenska butikskedjor har som målsättning att minska matsvinnet i butikerna med 50% till 2025 och med EasyFills produkter minskar svinnet på bland annat yoghurt och andra mejeriprodukter med ca 40%.

Investeringen har dessutom en återbetalningstid på ca 5 månader och därefter är ren vinst för brukaren. Så förutom bra för miljön är det bra för butiken. Med hjälp av ett beräkningsverktyg som vi har online http://roi.easyfill.se kan våra kunder kan själva beräkna återbetalningstiden med sina egna förutsättningar.

Följ oss gärna i sociala medier:
https://www.facebook.com/EasyfillAB/
https://www.linkedin.com/company/easyfill-ab/
https://www.youtube.com/EasyFill

För mer information kontakta:

Jens Lidén                                                
Marknadschef                                                                    
+46 70 660 58 82                                              
jens.liden@easyfill.se

Kort om EasyFill AB (publ.)

EasyFill AB är ett svenskt börsnoterat företag som med svenska patenterade innovationer minskar matsvinnet i livsmedelsbutiker runt om i världen med upp till 40%.
EasyFill är ett innovationsdrivet bolag med huvudfokus på utveckling av produkter som förenklar hanteringen av varor i butiker och restauranger. Samtliga produkter bolaget tillverkar och säljer är patenterade på de stora marknaderna i världen. Försäljning sker genom egna företagen, via återförsäljare samt tillsammans med tillverkare av läskedryckskylskåp och kylmöbeltillverkare som i sin tur säljer sina produkter vidare med EasyFills produkter installerade i runt om i världen.

EasyFill är sedan maj 2007 listat på Spotlight Stockmarket, Stockholm.

CisionLink Reportage i tysk TV