Rapport från styrelsen om EuroShop 20 februari 2020

Nedan följer ett uttalande från bolagets styrelse gällande den pågående branschmässan Euroshop där EasyFill ställer ut bolagets produkter.

“Torbjörn Pettersson och jag har varit på mässan i Düsseldorf i 3 dagar, från söndag den 16e till tisdag den 18e. Våra intryck är i korthet dessa.;

Stort intresse; själv har jag (Richard) talat med butiksägare, butiksinredare och tillverkare från Ecuador, Chile, Mongoliet, Réunion, Bhutan, Thailand. Hälsat på folk från Israel, Mexico, Japan, Turkiet. Detta förutom européer och amerikaner. Få kineser är på plats dock… så visst märktes “Corona” på det sättet, samt ett visst bortfall av amerikaner. En kund jag talade med, var en fransos med 5-600 butiker i Frankrike som var mycket intresserad, började genast pruta. Bara ett exempel.
EFs produkter är lätta och roliga att dema – bara att svinga ut hyllan, låta den rotera och låta produkten glida ner bakifrån inför besökarens ögon, låta framförallt tjejerna själva få rotera hyllan. Väcker glada och intresserade miner hos alla. Fördelarna med vårt system blir uppenbara i betraktarens öga, det riktigt syns hur polletten trillar ner. Priset frågar många efter. Onekligen en köpsignal… Då går man till det inre av montern till EFs stora skärm och ber besökaren själv ange några parametrar så räknar den ut payoff tid och investering, i realtid. Denna kalkyl finns på hemsidan, bara att prova själv (
roi.easyfill.se). I 9 fall av 10 hamnar payoff tiden på en EF investering på 6-8 månader, med ‘väst-löner’. Även när lönen är så låg som €2 i timmen (Turkiet) hamnar man på 12-15 månader.

Den stora utmaningen efteråt blir förstås att hantera alla förfrågningar, och att säga nej. Många avlägsna länder kan EF inte hantera, det blir för plottrigt och för små volymer. Måtten är också i många fall annorlunda. Vi kan inte tillgodose alla, vi måste standardisera. Hålla oss till en storlek på TurnLoader t ex, 125 cm bredd.

Nästan hela firman var där, pojkarna var på alerten hela tiden i vackra (nåja..) orangea piké tröjor med EFs logga på bröstet med ‘CREW’ på ryggen. Nog syntes vi alltid! (Se bifogad bild)

Våra roterande hyllor fanns också hos 10-11 andra utställare såsom Husky, KMW och Viessmann. Den tyska modellen att uppträda i en monter är dock mer reserverad än vår frejdiga svenska öppenhet där vi approcherar och tilltalar alla, och bjuder in alla som kommer förbi. I en tysk monter går man inte in och snurrar våra hyllor ostraffat, det var jag själv med om…. En besökare hos oss påpekade att kunderna är på tillverkarna och frågar efter våra hyllor, hade han hört. ‘Jaså, har ni inte snurrhyllor, då går jag till tillverkare X som har det’. Tillverkarna konkurrensutsätts, menade han. Så var det inte för 3 år sedan, på förra Euroshop.

Sammantaget var det både kul och positivt. På kvällen var det trevligt att alla tillsammans kunde koppla av med en ‘Kölsch’ med bratwurst och sauerkraut. Säkert kommer ordrar komma ut av det här men jag avundas inte våra pojkar och flickor att ta hand om alla seriösa leads. Det blir mer än heltid en god stund framöver.”

För Styrelsen
Torbjörn Pettersson och Richard Bagge

Jens Lidén
Marknadschef
+46 70 660 5882
jens.liden@easyfill.se 

Kort om EasyFill Group

EasyFill AB är ett svenskt börsnoterat företag som med svenska patenterade innovationer minskar matsvinnet i livsmedelsbutiker runt om i världen med upp till 40%.

EasyFill är ett innovationsdrivet bolag med huvudfokus på utveckling av produkter som förenklar hanteringen av varor i butiker och restauranger. Samtliga produkter bolaget tillverkar och säljer är patenterade på de stora marknaderna i världen. Försäljning sker genom egna företag, via återförsäljare samt tillsammans med tillverkare av läskedryckskylskåp och kylmöbeltillverkare som i sin tur säljer sina produkter vidare med EasyFills produkter installerade i runt om i världen.

EasyFill är sedan maj 2007 listat på Spotlight Stockmarket, Stockholm.

www.easyfill.se 
www.easyfillcorporate.com

CisionLink Rapport från styrelsen om EuroShop EasyFill EuroShop