Patent för RotoShelf SwingOut klart i USA

EasyFill AB (publ) har nu erhållit bolagets andra patent i USA, patentet gäller i detta fall RotoShelfTM SwingOut.

Den 19 oktober 2007 lämnade EasyFill AB in ansökan om patent i USA för RotoShelfTM SwingOut. Därefter har det varit många vändor med patentingenjörer där varje del i patentansökan har granskats minutiöst. EasyFills ABs ledning kan nu stolt informera att bolaget erhållit sitt andra patent i USA. Denna gång gäller det butiksinredningssystemet RotoShelf TM SwingOut (butikshyllor som vid påfyllning svängs ut och fylls på bakifrån).

EasyFill AB har i dagsläget ingen verksamhet eller kontakter i USA på hyllor för torra varor och anledning är att styrelsens bedömning hela tiden har varit att bolaget med denna revolutionerande produkt, som reducerar svinnet, ökar försäljningen och minskar påfyllningstiden, inte kan startas upp i USA innan bolaget har ett 100% klart patent. EasyFill AB har nu patententet och bolaget kommer under 2014 att jobba med att finna samarbetspartners som redan är, eller vill in, på USA marknaden inom butiksegmentet.

RotoShelfTM SwingOut är, utifrån de marknadsanalyser vi genomfört, en produkt som passar som handen i handsken i USA. Massor av butikshyllor frontar varorna men ingen har löst problemet med påfyllning på ett enkelt och kostnadsbesparande sätt. Med vår vetskap om hur svårt det är att fylla på varor framifrån och att vi har lösningen med vår patenterade RotoShelfTM SwingOut känns det erhållna patentet i USA otroligt stort.

RotoShelfTM SwingOut har en stålkonstruktion som svängs ut vid påfyllning. Hyllorna som är tillverkade i plast (för att få lägsta tänkbara tillverkningspris) kan justeras i flera olika vinklar så att olika typer av varor alltid är längst fram på hyllan (närmast kunden). På hyllan finns flyttbara avdelare som enkelt kan justeras för att passa den aktuella varan och om en vara har svårt för att glida monteras EasyFills egenutvecklade rullbana så att även den svåraste av varor glider fram mot kunden. EasyFills egenutvecklade RotoShelfTM SwingOut plasthylla med flyttbara avdelare och rullbanor som enkelt kan sättas varsomhelst på hyllan, är en innovation som kommer att revolutionera butikshyllor där utvecklingen i princip har stått still sedan många många år. Läs mer här: www.easyfill.se/products/store/

VD kommentar:

Ännu en pusselbit lagd i EasyFill pusslet.

”Vilken skön känsla det är att, efter många års slit där stora kostnader och resurser lagts ner, äntligen erhålla patent i USA på RotoShelfTM SwingOut. Jag har vid ett flertal tillfällen funderat på om det verkligen är värt att lägga så mycket tid och resurser på ett patent i USA där ingen ännu vet om problemet som RotoShelfTM SwingOut löser. Vår uppgift är nu att finna rätt samarbetspartner för den Amerikanska marknaden och om vi gör det så kan allt slit betala sig för mig och våra aktieägare säger EasyFills AB Håkan Sjölander”

För mer information kontakta:
Håkan Sjölander CEO, EasyFill AB (publ)
Mobil: +46 70 59 444 69, E-mail: hakan.sjolander@easyfill.se
www.easyfill.se

Kort om EasyFill
EasyFill AB (publ) är ett skandinaviskt utvecklingsbolag där huvudfokus är utveckling av produkter som förenklar hanteringen av varor i butiker och restauranger. De produkter som utvecklas skall patenteras och lanseras med världen som marknad tillsammans med samarbetspartners där bolagets målsättning är att erhålla provisioner per försåld produkt. EasyFill har sin bas i Bräcke i Jämtland där utveckling, försäljning och administration sker. EasyFill AB är från den 22 maj 2007 listat på Aktietorget.

Läs mer