Patent för RotoShelf Mono godkänt i USA och Ryssland samt information om några strategiska affärer

Patentansökan på EasyFills produkt RotoShelf Mono (tidigare CaruShelf) har i november 2014 godkänts av Ryska patentverken och i januari 2015 av det Amerikanska patentverket. Detta innebär att både RotoShelf Multi och Mono har patentskydd på dessa gigantiska marknader. Se nedan om affärer på gång:

Patent:
Under sommaren 2013 godkändes patentet för RotoShelf Multi i USA och därefter har EasyFill presenterat företagets hyllösningar med hyllor av plast med fasta- eller flexibla avdelare. Genom de mässor Bolaget ställt ut på har intresset från marknaden stadigt ökat och det är därför ytterst glädjande att EasyFill nu även har patent på Mono-lösningen både i USA och Ryssland.

Ryssland: En av världens största tillverkare av glasdörrskylskåp har beslutat att på licens från EasyFill starta tillverkning av RotoShelf för installation i vissa av bolagets produktrange på företagets fabrik i Ryssland. Allteftersom marknader runt om i världen bestämmer sig för RotoShelf Multi i kylskåpstillverkarens range kommer leveranser att ske från denna fabrik (bland annat sker leveranserna till Norden från denna fabrik). Att EasyFill erhåller patent på RotoShelf Mono i Ryssland samtidigt som ovanstående beslut tas stärker EasyFills möjligheter på affärer även i Ryssland.

USA: RotoShelf Mono patentet i USA i kombination med utvecklingen av en version av RotoShelf Multi, för en av de största leverantörerna av kyldiskar i USA, innebär att Bolaget tar ett stort steg mot genombrott i USA.

Affärsinformation:
För en av världens största tillverkare av kyldiskar, med bas i USA, producerar EasyFill nu ett antal enheter av RotoShelf Multi som kommer att skickas till USA för tester och utvärdering. Om detta slår väl ut står dörren till den Amerikanska marknaden vidöppen. Kyltillverkaren, som har verksamhet i bla USA, Kanada, Mexico, Indien, China och Australien, har förutom nyförsäljning av kylar, även en organisation för att hantera andrahandsmarknaden och avser att tillverka ramdelarna i egen regi och EasyFill kommer att vara leverantör av samtliga plastdelar.

Norge: EasyFills återförsäljare i Norge, M&F Systemer har sålt in test av RotoShelf Multi 1400/2 till butikskedjan Meny. Installationen av sju sektioner med totalt 98 hyllor görs i ett kylrum, alltså inte en konventionell kyldisk. Den första installationen gjordes i mitten av januari i Meny Sandefjord. Meny har ca 400 butiker runt om i Norge där i princip samtliga har likadana kylrum. Skulle M&F erhålla 100 st av dessa butiker betyder detta miljonintäkter för EasyFill.

Viktigt att poängtera att Meny kedjan är en mindre aktör på den Norska marknaden men utan tvekan skulle en framgång hos dem för EasyFill snabbt ge eko till övriga livsmedelskedjor i Norge.

Mässa i Dubai: Kylskåpstillverkaren Everest som bla är stor i mellanöstern/Egypten kommer att visa upp en kyl med RotoShelf Multi på en mässa i Dubai 8-12 feb. Kylen är en befintlig modell som de på kort tid anpassat för att kunna installera RotoShelf Multi. De visar att med vilja går det att få saker att hända på kort tid. De har dessutom beställt ett antal hyllor som ska placeras ut i butik omgående. Alla plåtdelar tillverkas i Dubai.

Världens största tillverkare av läsk fortsätter inköpen av RotoShelf Multi. Nytillkommen RotoShelf kund hos detta gigantiska företag är Frankrike som under hösten 2014, vilket är lågsäsong, köpte in ett för EasyFill betydande antal med RotoShelf Multi. Dessa levererades av Klimasan.

Som tidigare meddelats kommer EasyFill att genomföra ett pilotprojekt i Frankrike i samarbete med världens näst största livsmedelskedja. EasyFill ska utveckla, låta tillverka och leverera 28 sektioner av RotoShelf SwingOut. Produkterna som ska stå på hyllorna spänner mellan barnmat till chokladkakor och kryddor. I ljuset av att en enda butik har ca 200 sektioner och att livsmedelskedjan har ca 14 000 butiker gör detta marknadstest till en potentiell språngbräda för EasyFill. Testet planeras att påbörjas i slutet av mars 2015.

De internationella bryggerijätten Molson Coors har beställt 10 st RotoShelf Multi för installation i befintliga kylar i Kroatien. Kylmodellerna är Frigoglass OPM-P samt S800. Leveransen kommer att ske i slutet av februari. Slår detta väl ut får EasyFill ytterligare en ny kund med otroligt stor potential.

Ovanstående är ett axplock av de affärer som just nu är på gång I EasyFill.

VD kommentar:
När jag tillsammans med vår marknadschef Jens Nisu ställde ut på mässa i Dallas våren 2012 så fick vi höra från fler än en aktör i USA att vi aldrig ensamma skulle klara av att få patent utan att vi var tvungna att alliera oss med något större företag i USA. Och skulle det mot förmodan gå skulle det ta, uppskattningsvis, fem år eller mer.

Med facit i hand tog det knappa tre år att på egen hand, tillsammans med Awapatent och deras ombud, att få patentet för RotoShelf Mono (tidigare CaruShelf) godkänt. Detta stärker oss i tron att vi sitter på en potentiell guldgruva då det inte finns något liknande i Europa eller ens i USA.

Marknaden i USA är enormt stor och potentialen lika så. Dock ska man ha i åtanke att det är långt till USA, både geografiskt och affärsmässigt. Detta till trots är vi övertygade att med tur, timing och talang samt en smula tålamod kan nå fantastiska framgångar där borta.

Vi har i texten ovan redovisat en del av de affärer som genomförs och det är ytterst glädjande att se att efterfrågan på våra unika produkter ökar från dag till dag. Att det sen är stor spridning på kunder och förfrågningar är för oss som dagligen jobbar med detta ett kvitto på att det vi gör är rätt men att vi underskattat den tid som det tar att bryta igenom med nytt tänk i en konservativ industri. Trots allt har jag aldrig känt mig oroligt att vi inte ska lyckas med våra fantastiska produkter och nu anser jag att vi är närmare ett rejält genombrott än någonsin tidigare.

För mer information kontakta:
Håkan Sjölander, CEO
Mob: +46 70 59 444 69, E-mail: hakan.sjolander@easyfill.se

Jens Nisu, marknadschef
Mob: +46 70 660 54 82, E-mail: jens.nisu@easyfill.se

www.easyfill.se

Kort om EasyFill
EasyFill AB är ett skandinaviskt utvecklingsbolag där huvudfokus är utveckling av produkter som förenklar hanteringen av varor i butiker och restauranger. De produkter som utvecklas patenteras och lanseras med världen som marknad tillsammans med samarbetspartners. EasyFill har sin bas i Bräcke i Jämtland där utveckling, försäljning och administration sker. EasyFill AB är från den 22 maj 2007 listat på Aktietorget.

Läs mer