Nyhetsbrev juli 2019

Nedan följer en sammanställning av aktuella projekt och aktivteter som genomförts och kommer att genomföras av EasyFill.

 •  Husky Optimal Cash Line (kyl med 4st RotoShelf hyllor)
  • Som nämnts tidigare har samarbetet med Husky International resulterat i produktion av en förserie om 20 enheter. Dessa har nu levererats till Europa, USA och Sydafrika.
  • EasyFill America har under v.32 ett möte bokat med representanter från Walmart för att fysiskt visa upp kylen som tidigare endast kunnat visas på bilder.
  • Under hösten kommer samtliga kylskåp att placeras ut hos kunder för test och om dessa tester faller väl ut kommer serieproduktion att startas upp dock tar dylik uppstart tid eftersom produktionsverktyg måste tillverkas samt delar för tillverkning beställas.
  • Klicka nedan för en tidig presentation av kylen: Husky Optimal 900 CL
 • Ambev Brazil. Efficold ML 900 och ML 700 har godkänts av för användande av Ambev och för närvarande planeras för en första initiell order. Storleken på ordern är idag okänd och EasyFill Americas representant i Brazilien håller i förhandlingarna. Europa har nu fått ett avtal med Brasilien vad gäller importtullar vilket kommer underlätta förhandlingarna.
 • Metalfrio är en stor internationell koncern som bland annat äger kylskåpsproducenten Klimasan (Turkiet). Metalfrio är en av huvudleverantörerna till Coca Cola internationellt. EasyFill har tagit fram en RotoShelf till Metalfrios kylskåpsmodell NG26 och prototyper av kylskåpet med RotoShelf har bland annat visats för Coca Cola i USA. I slutet av juni Fick EasyFill America en begäran om en offert från Metalfrio för leveranser av RotoShelf till NG26-kylskåpet. Offerten ska lämnas under kommande vecka. Den aktuella kylmodellen tillverkas på Metalfrios fabrik i Mexico. Fabriken ligger inte långt ifrån Marco Company i Forth Worth Texas (50% ägare av EasyFill America). Förfrågan är på 250 stycken RotoShelf för test i USA. Om denna order erhålls och den faller väl ut är det ett genombrott i USA. 250 st är få men marknaden är gigantisk. Tillverkningen av RotoShelf kommer ske på Marco Companys fabrik i Fort Worth.
 • Arneg/Wica Sverige är en av de samarbetspartners som EasyFill arbetat med under längst tid. Tidigare skedde inköpen av kompletta system, order för order med leveranser från vår fabrik i Nizna. Att frakta färdigbyggda enheter från Nizna till Sverige är dyrt eftersom fraktkostnaderna blir stora. Nu har volymerna blivit så pass stora att Wica valt att ändra inköpsmodell och istället köpa lösa delar för montering i produktionslinan. Den första leveransen i delar till Wica för produktion i fabrik genomfördes under slutet av juni.
 • EasyFill har tidigare meddelat om leveranser till 10 st Carrefour butiker i Belgien. De första 8 st installationer är nu genomförda i och utärdering pågår tillsammans med EasyFills återförsäljare D’Heldt. Carrefour är världens näst störst matvarubutikskedja.
 • Leveranserna till Mercadona via Exkal fortgår enligt plan och som ringar på vattnet har EasyFill gjort de första leveranserna till Frost-Trol (Spanien) som är Mercadonas huvudleverantör med omkring 80% av leveranserna av kyldiskar till kedjan.
 • Utveckling tillsammans med Exkal och KMW med TurnLoader går framåt. För två kylmodeller har KMW byggt om kylarna för att anpassas till TurnLoader. Dessa är nu utplacerade på den Tyska marknaden för test. Exkal har delvis anpassat de kylmodeller som man kommer att leverera till Mercadona för RotoShelf. Dessutom har både Exkal och KMW levererat några olika modeller av kyldiskar till utvecklingsavdelningen i Slovakien och avsikten är att hitta bra sätt att integrera TurnLoader i kyldiskarna för att optimera platsutnyttjandet, dessa anpassningar sker i ett samarbete mellan kytillverkarna och EasyFill (Ebeco)
 • RotoShelf MD 1250/2 för kyldiskar lanseras i en ny version i juli. System för utvärdering installerades under juni månad hos Circle K Järva Krog i nära samarbete med HL-Display och kundens feedback är hittills uteslutande possitiv. Den nya versionen använder sig av samma typ av ramkonstruktion (FA) som TurnLoader och tack vare ett sinnrikt system för infästning i kyldiskens ryggskenor kan nya RotoShelf MD 1250/2 FA användas i en större mängd olika kyldiskar än tidigare.
 • En av EasyFills primära partners HL Display kommer under sin internationella säljkonferens i september att officiellt lansera RotoShelf MD 1250/2 FA samt TurnLoader för kyldiskar. En order till ett värde på ca 1,3 miljoner kronor har i dagarna erhållits, produkterna kommer läggas på lager i tre av HLs strategiska lager i Europa, leveranserna kommer ske fortlöpande under hösten
 • Vecka 27 deltog EasyFill i ett seminarie om matsvinn under Almedalsveckan. Deltagare var Förutom VD Håkan Sjölander, Jennie Nilsson, landsbygdsminister, Kerstin Lindvall, Hållbarhetsdirektör ICA gruppen samt Ingrid Strid, forskare om matsvinn SLU. Seminariet kan ses på Expressen TV via länken: MATSVINN FÖR MILJARDER, SÅ KAN DET MINSKAS 
 • Bolaget tycker att det var en bra nivå med diskussionerna och att det är intressant att få inspel på vilka perspektiv de olika deltagarna framhåller som de viktigaste. Tveklöst finns det intresse från samtliga parter att arbeta aktivt med att minska matsvinnet och med bolagets smarta och enkla lösningar ser EasyFill att stor del av svinn bland färskvaror och produkter med kort bäst-före-datum kan minskas. Förutom ett bra seminarie var det bra nätverkande under de dagar som vi var på plats.
 • Under september kommer bolaget att genomföra en Internationell säljkonferens för bolagets säljare och återförsäljare.
 • EasyFill kommer att ställa ut bolagets produkter under branschmässan EuroShop i Düsseldorf i februari 2020. Bolagets monterplats är bekräftad och det är samma plats som 2017Plats på EuroShop bekräftad. Hall 16 monternummer 16A01, Hörnmonter 10,0 m x 6,0 m = 60 m2

Håkan Sjölanders VD kommentar

Ovanstående är endast ett axplock av vad som händer i EasyFill och jag rekommenderar er som vill fördjupa er i EasyFills verksamhet att gå in på vår hemsida och där läsa alla våra senaste pressmeddelanden och nyhetsbrev

www.easyfillcorporate.com

eller

www.easyfill.se 

Website of EasyFill Group

Press (så ligger alla nyhetsprev och pressmeddelanden i datumordnng)

På vår hemsida finns alla våra produkter presenterade i text och som filmer.


EasyFills produkter ligger i tiden, jag har otaliga gånger sagt att man för att lyckas i livet när det gäller affärer måste ha tre T

Tur – Tajming – Talang

Tur: att komma på produkter som RotoShelf och TurnLoader är spännande och att ingen annan gjort det tidigare är att betrakta som Tur.

Talang: utan tvekan är det något bolaget har, vi har utvecklat produkter som minskar svinnet ökar försäljningen och minskar hanteringstiden i livsmedelsbutiker för nätan alla typer av matvaror.

Tajming: EasyFill har fantastiska produkter, trots det har vi ännu inte slagit igenom på marknaden och det beror på att det tar enormt lång tid att bli kända på marknaden och vi jobbar hela tiden målmedvetet mot att bli erkända i hela världen. I Sverige är det idag nästan omöjligt att gå in i en livsmedelsbutik som inte har läskedryckskylskåp med RotoShelf. Att Svenska butiker har RotoShelf beror på att man funnit ut att man säljer mer, minskar påfyllningstiden och minskar svinnet (på läsk är svinnet inte det mest avgörande)

Nu kommer Tajmingen:

Hållbarhet och matsvinn är ord som används väldigt mycket just nu i hela världen.

1/3 av all mat som produceras slängs, maten slängs i restauranger i hemmen och i butik, det är lätt att tro att butiken hanterar sina produkter perfekt men så är inte fallet:

I Europeiska butiker slängs det 88 miljoner ton matvaror till ett värde av ca 143 miljarder Euro varje år, I USA är siffran ca 160 miljoner US dollar. Enorma siffror som är nästan omöjlig att greppa, när jag var i Almedalen och pratade i Expressen TV så sa ICA hållbarhetschef att ICA kasserar produkter i sina butiker med 1,65 viktprocent som för mig är en siffra jag inte förstår överhuvudtaget. Och det är heller inte helt klart för oss om det gäller mat eller samtliga varor i butiken. Helt klart är dock att färskvaror har betydligt högre andel svinn än exempelvis läsk och konserver. 1,65% viktprocent låter lite men ca 300 miljoner Euro (3,3 miljarder kronor sammanlagt Europa och USA) är det lättare att förstå. Många butikskedjor i världen har nu bestämt sig för att minska matsvinnet med minst 50% fram till 2025 några till 2030.

Att minska matsvinnet i butik kan göras på flera sätt:

 •  Bättre planerade leveranser till butiken
 •  Minskat antal leverantörer
 •  Mer personal som flyttar varor på hyllorna så att de produkter med äldst datum alltid är längs fram på hyllan

Att minska antalet produkter är inte enkelt eftersom trycket från kosumenten att kunna välja är stort och att ha fler personal kostar pengar så den lösningen är nog inte val nummer ett.

I test efter test visar EasyFill att med våra patenterade hyllsystem minskar matsvinnet i butik på exempelvis mejeriprodukter med ca 40% vilket naturligtvis kan översättas till enormt mycket pengar.

När den enskilde handlaren skall investera exempelvis i en ny kyllösning så skall det inte finnas någon tvekan att den kylen skall ha EasyFills patenterade hylllsystem. Det jag upplever nu är att förfrågningarna till oss ökar för varje dag och fler och fler butikskedjor begär möten med oss för att lära sig hur vi kan minska deras matsvinn.


EasyFill önskar våra kunder, leverantörer och aktieägare en trevlig sommar!

Håkan Sjölander
CEO/VD
+46 70 59 444 69
hakan.sjolander@easyfill.se

www.easyfill.se
www.easyfillcorporate.com


Kort om EasyFill Group

EasyFill AB är ett svenskt börsnoterat företag som med svenska patenterade innovationer minskar matsvinnet i livsmedelsbutiker runt om i världen med upp till 40%.

EasyFill är ett innovationsdrivet bolag med huvudfokus på utveckling av produkter som förenklar hanteringen av varor i butiker och restauranger. Samtliga produkter bolaget tillverkar och säljer är patenterade på de stora marknaderna i världen. Försäljning sker genom egna företag, via återförsäljare samt tillsammans med tillverkare av läskedryckskylskåp och kylmöbeltillverkare som i sin tur säljer sina produkter vidare med EasyFills produkter installerade i runt om i världen.

EasyFill är sedan maj 2007 listat på Spotlight Stockmarket, Stockholm.

www.easyfill.se 
www.easyfillcorporate.com

CisionLink Release