Nyhetsbrev 16 maj 2019

EasyFill AB är ett svenskt börsnoterat företag som med svenska patenterade innovationer minskar matsvinnet i livsmedelsbutiker runt om i världen med upp till 40%.

Installationer av TurnLoader i Carrefour Belgien. 

I tidigare pressmeddelande och nyhetsbrev har EasyFill informerat att bolaget skall installera TurnLoader för test i 10st Carrefour butiker i Belgien. Installationerna skulle enligt ursprungsplaner ske i februari/mars 2019 men på grund av problem med glasdörrarna på kyldiskarna sköts installationerna upp till maj 2019.

Den först butiken installerades den 14 maj av bolagets belgiska återförsäljare, D’Heldt som även kommer att installera i de övriga butikerna.
Kyldiskarnas längd är olika i butikerna så två eller tre sektioner av produkten TurnLoader MD 1250/450 kommer installeras i butikerna.

Att EasyFill nu installerar produkter i Carrefour ger oanade möjligheter eftersom Groupe Carrefour är Frankrikes största börsnoterade bolag inom detaljhandeln, och världens näst största butikskedja efter amerikanska Wal-Mart.

Carrefour har omkring 500 000 anställda och en omsättning på uppemot 1 000 miljarder kronor. Företaget är världens näst största detaljhandelsföretag efter Wal-Mart. Det är Frankrikes största arbetsgivare och den sjunde största i världen.

Carrefour finns framför allt i Europa men även i Sydamerika, Stillahavsområdet och i Asien. Carrefour är en av de ledande livsmedelskedjorna i Folkrepubliken Kina.

Den aktuella leveransen till de tio belgiska Carrefour butikerna säljs för ca 250 000 inklusive installationskostnad men normal marginal för EasyFill.

De tester som görs i Carrefour Belgien är förankrade i på bolagets huvudkontor i Paris.

Hur lång tid är en test

Normalt är en testperiod 3–4 månader men det kan variera lite beroende på när i tiden testen sker.

Tar EasyFill betalt för testinstallationer?

EasyFill tar alltid betalt med normal marginal för de produkter bolaget levererar till tester. De som ibland kan rabatteras är installationskostnaden, dock kan vi för att komma i hos en butik/butikskedja erbjuda oss att återta produkten om inte utfallet blir det önskade. Vän av ordning kan då fråga om vi någon gång fått återställt en installation och svaret på den frågan är ja det har hänt någon gång men de gånger det hänt beror det på att införsäljningen eller uppföljningen i butiken inte skötts på rätt sätt.

Carrefour har också för test beställt installationer av TurnLoader Ambient (hyllsystem för torra varor), mer information om detta kommer inom kort.

Årsstämma i Sollentuna den 28 Maj klockan 17.00

På årsstämman kommer vi förutom årsstämman ge information om bolaget och dess verksamhet, vi kommer bjuda på enklare förtäring och dryck.

På bolagsstämman kommer följande finnas på plats representerande företaget.

Bolaget styrelse

Richard Bagge

Håkan Sjölander

Urban Sjöberg

Tobias Sjölander

På förslag till att väljas in i styrelsen

Torbjörn Petersson

Bolagets revisorer

Jens Edlund

Andreas Vassberg

Från EasyFill

Håkan Sjölander, CEO

Urban Sjöberg, Managing Director Enjoy Sales AB

James Gray, CFO

Jens Nisu, Marknadschef

Oliver Eischeid, Försäljningschef EasyFill produkter

Mikael Åsved. Produktägare EasyFill produkter

Henning Bersagel, CTO (teknisk chef) samt försäljningschef Ebeco släpvagnar.

Tommy Seger, Key account manager EasyFill Norden, ansvarig för läskedryckskylskåp Wold wide

Jussi Niemetz, Key Account manager HL Display

Andrea Slimáková Managing Director Ebeco SRO

Peter Boda, Utvecklingschef

Håkan Sjölander
CEO/VD
+46 70 59 444 69
hakan.sjolander@easyfill.se

www.easyfill.se
www.easyfillcorporate.com


Kort om EasyFill Group

EasyFill:

EasyFill AB är ett svenskt börsnoterat företag som med svenska patenterade innovationer minskar matsvinnet i livsmedelsbutiker runt om i världen med upp till 40%.

EasyFill är ett innovationsdrivet bolag med huvudfokus på utveckling av produkter som förenklar hanteringen av varor i butiker och restauranger. Samtliga produkter bolaget tillverkar och säljer är patenterade på de stora marknaderna i världen. Försäljning sker genom egna företagen, via återförsäljare samt tillsammans med tillverkare av läskedryckskylskåp och kylmöbeltillverkare som i sin tur säljer sina produkter vidare med EasyFills produkter installerade i runt om i världen.

Enjoy Sales:

Det till 100% av EasyFill ägda dotterbolaget Enjoy Sales AB är Sveriges ledande leverantör av läskedryckskylskåp till livsmedelsbutiker, restauranger, kiosker, besinstationer o.s.v. Bolaget har sin bas i Bräcke (Jämtland) och levererar årligen ca 6000 kylskåp till ett värde av ca 40 miljoner.

Ebeco:

På den till 100% av EasyFill ägda dotterbolaget Ebeco Nizna (Slovakien) utvecklas och tillverkas EasyFills produkter i företagets egenägda fabrikslokaler.

På fabriken i Nizna utvecklas dessutom släpvagnar som säljs runt om i Europa. 

EasyFill koncernens bolagsstruktur:

EasyFill AB (publ) moderbolag (Bräcke, Jämtland).
Sälj- och marknadsavdelning (Sollentuna).

EasyFill GmbH (Köln, Tyskland). 

EasyFill Soutern Africa (Kapstaden, Sydafrika). 50% ägt företag med Shelter Trading, omsättningen redovisas ej i koncernresultatet.

EasyFill America (Fort Worth Texas, USA). 50% ägt företag med Marco Company, omsättningen redovisas ej i koncernresultatet.

Ebeco A/S (Oslo, Norge).

Ebeco SRO (Nizna, Slovakien) fabrik och utveckling.

EasyFill är sedan maj 2007 listat på Spotlight Stockmarket, Stockholm.

CisionLink Read as PDF Carrefour 1