Matsvinn för miljarder, så kan det minskas. Uppdatering

EasyFill AB kommer delta i seminarie under Almedalsveckan gällande matsvinn i butik och hur det kan minskas. 

Se länk till Expressen TV från Almedalen nedan.

Deltagare på seminariet som kommer ledas av Lisah Silver från Expressen är Landsbygdsminister Jennie Nilsson, Kerstin Lindvall, Hållbarhetsdirektör ICA gruppen, Ingrid Strid, Forskare inriktning hållbara livsmedelssystem, Sveriges lantbruksuniversitet SLU samt EasyFills VD Håkan Sjölander.

Varför slängs en tredjedel av all mat som produceras när alla är överens om att matsvinnet måste minska? Matsvinn är ett gigantiskt slöseri med resurser. Vilket ansvar har livsmedelskedjorna? Hur kan innovativa lösningar bidra? Behövs hårdare reglering och lagstiftning?

Genom att tänka nytt och innovativt och engagera alla från producent till konsument kan klimatpåverkan minskas. Enligt FN:s globala mål ska matsvinnet halveras per person i butik- och konsumentled och minska längs hela livsmedelskedjan till år 2030. Många nya initiativ är igång men är det tillräckligt? Går det för sakta? SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet har tagit fram rekommendationer som utmanar gamla vanor och “sanningar”. Logistik och smarta lösningar i butikerna kan bidra till att öka effektiviteten och minska matsvinnet.

Datum och tid: onsdag den 3 juli kl 14.15 

Seminariet kommer sändas av Expressen TV via nedan länk:
https://www.expressen.se/tv/nyheter/live/se-seminarier-fran-expressens-lounge-i-almedalen/

Läs mer i programmet för Almedalsveckan:
http://program.almedalsveckan.info/event/user-view/55982

EasyFills innovativa produkter, RotoShelf och TurnLoader, bidrar till minskat matsvinn tack vare att påfyllning av varor sker från baksidan på hyllorna. Tillgång till baksidan ges genom att hela hyllsystemet roteras och baksidan vänds mot personalen för påfyllning. Genom påfyllning Först in – först ut, minskas matsvinn på produkter med kort datum, såsom mjölkprodukter, joghurt och färsk juice med ca 40%. Dessutom effektiviseras varuhanteringen vilket gör att påfyllningstiden minskar med omkring hälften vilket frigör personalens tid. Butiker kan vanligen räkna med en försäljningsökning på ca 10-15% tack vare att varorna alltid är frontade med hälp av lutande hyllor.

Bolagets produkter kan användas i kyldiskar för olika typer av varor, kylskåp för dryck samt som butikshylla för icke-kylda varor.

Samtliga EasyFills produkter är patenterade och försäljning sker via partners. EasyFill har idag egen verksamhet i Sverige, Norge, Tyskland, Slovakien, Nord, och Sydamerika samt Sydafrika och partners på ca 50 marknader.

Läs om våra produkter på vår hemsida här:

https://www.easyfill.se/products/turnloader 

https://www.easyfill.se/products/rotoshelf 

Håkan Sjölander
CEO/VD
+46 70 59 444 69
hakan.sjolander@easyfill.se

www.easyfill.se
www.easyfillcorporate.com


Kort om EasyFill Group

EasyFill AB är ett svenskt börsnoterat företag som med svenska patenterade innovationer minskar matsvinnet i livsmedelsbutiker runt om i världen med upp till 40%.

EasyFill är ett innovationsdrivet bolag med huvudfokus på utveckling av produkter som förenklar hanteringen av varor i butiker och restauranger. Samtliga produkter bolaget tillverkar och säljer är patenterade på de stora marknaderna i världen.  Försäljning sker  genom egna företagen, via återförsäljare samt tillsammans med  tillverkare av läskedryckskylskåp och kylmöbeltillverkare som i sin tur säljer sina produkter vidare med EasyFills produkter installerade i runt om i världen.

EasyFill är sedan maj 2007 listat på Spotlight Stockmarket, Stockholm.

CisionLink Release