Marknadsinformation juni 2018

Information från EasyFills sommarmöte i Slovakien 12–14 juni 2018.

2015 bestämde ledningen i EasyFill att utveckla en ny produkt som komplettering till RotoShelf, skälet till beslutet var att brukare av RotoShelf upplevde att produkten var enbart en produkt för läsk/öl o.s.v. trots att vi själva menade att kunderna inte såg alla möjligheter med RotoShelf. Men när vi från marknad efter marknad fått samma argumentationer mot produkten bestämde vi oss för att utveckla en kompletterande produkt.

På utvecklingsavdelningen i Bräcke startade vi under 2015 utvecklingen av kompletteringsprodukt till RotoShelf men trots många timmars utvecklande lyckade vi inte få den nya produkten stabil nog och frustrerande konstaterade vi att detta får vi inte till och bestämde att vi måste göra något.

Huvudskälet till att EasyFill via en apportemission köpte Ebeco i Slovakien var för att få tillgång till en större och mer modern utvecklingsavdelning för butiksinredningssystem, en affär som var klar i maj 2017. Ett av de första projekt vi bestämde att starta upp var att färdigutveckla den produkt vi påbörjat med i Bräcke men inte kommit i mål med. Direkt efter semestrar sommaren 2017 började utvecklingsarbetet och i mars 2018 installerades den första test TurnLoader i en Multideck i en Rewe butik i Köln (Tyskland)

Intresset för produkten har varit väldigt stort och butiken i Tyskland har besökts av tillverkare av Multideck, enskilda butiksägare, stora och små butikskedjor från flera olika länder i världen och alla har sagt samma sak, detta är framtiden, vad ingen av dem då vetat är att vi på vår utvecklingsavdelning fortsatte utvecklandet på samma grundprodukt men nu för kylrum (ColdFront) och för torra hyllor i butik.

För ca två månader sedan bestämdes att vi skulle visa hela rangen av produkter på fabriken i Slovakien 12-14 juni 2018 för egna ledande personer i våra egna företag, till mötet kom följande personer:

EasyFill America (Fort Worth Texas)

Craig Nickell, CEO Marco Company och EasyFill America

Dan Cooper, part owner Marco Company

Aaron Benett, Sales director EasyFill America

EasyFill Southern Africa (Kapstaden Sydafrika)

Steve English, CEO EasyFill Southern Africa

Ryan Scott, Sales Director EasyFill Southern Africa

EasyFill Gmbh (Köln Tyskland)

Oliver Eischeid, CEO EasyFill GmbH

Nurettin Oezencay, Key account manager EasyFill GmbH

Andreas Kwiecien Key account manager EasyFill GmbH

EasyFill AB Publ 

Håkan Sjölander CEO

James Gray CFO

Micke Åsved, utvecklingschef EasyFill AB

Tommy Seger, Key account manager Norden

ScanTrailer AB

Jussi Niemetz, Försäljningschef

Ebeco Slovakien (100% ägt av EasyFill AB)

Henning Bersagel COO

Peter Boda, utvecklingschef

Flera ansvariga från företaget i Slovakien var också närvarande.

Produkter

TurnLoader; Denna nya typ av hyllsystem kommer att appliceras i kyldiskar, kylrum och som vanliga butikshyllor för ej kylda varor och är nästa steg i den evolution av smarta hyllsystem som EasyFill utvecklat. Fördelarna framför befintlig RotoShelf är bla att det är möjligt att justera hyllans vinkel i 0 – 4 – 8 – 12 grader. Detta gör det möjligt att dubbel- och trippelstapla produkter på hyllan och ändå kan påfyllning ske bakifrån enligt Först in – Först ut principen. De flesta MultiDeck som finns på marknaden har den inre bredden av 1250 mm när vi installerat RotoShelf tvingades vi dela upp måttet i två RotoShelf och då tappade vi hyllyta något som vissa butikskedjor accepterar, andra inte. TurnLoader har rak framkant och vi kan ha en TurnLoader 1250mm vilket ger ca 25% större hyllyta än RotoShelf 1250/2 och då kan de allra flesta varor i en butik placeras på vår hylla bakifrån och får då principen att det som ställs på hyllan först säljs först.

Hela produktrangen är färdigutvecklad och kommer att totallanseras på samtliga marknader hösten 2018. TurnLoader för MultiDeck, TurnLoader för Kylrum/ColdFront och TurnLoader som butikshylla är samtliga byggda på samma grundprodukt.

Redan nu har flera tillverkare av MultiDeck informerat oss om att man har för avsikt att skräddarsy en range av produkter för TurnLoader.

RotoShelf, kommer att fortsätta finnas på marknaden i läskedryckskylskåp samt i Multideck och kylrum om kunder önskar köpa det men EasyFills huvudprodukt kommer vara TurnLoader. När man tittar på filmen om MaxLoad kylskåp i länken nedan så förstår man potentialen.

Läs gärna mer om marknader och möjligheter i det nyhetsbrev vi presenterade i maj 2018, se länk nedan:

https://www.aktietorget.se/nyheter/nyheter/?id=44482&publisher=-1 

VD Kommentar

Sammanfattning från konferensen i Slovakien.

Samtliga närvarande konstaterade att TurnLoader är fantastiskt komplement till RotoShelf, vi har nu produkter som passa i princip i alla butiker i hela världen, och samtliga produkter ger:

  •  Enklare påfyllning
  •  Minskat svinn
  •  Ökad försäljning

Under dag två bestämde vi att produkterna är så bra så vi har inte tid att vänta med lansering av filmer o.s.v. så vi bestämde att Craig Nickell från EasyFill America skulle presentera hela rangen och att vi skulle lägga upp filmerna på Youtube, LinkedIn samt på vår egen hemsida vilket vi nu håller på med just nu, gå gärna in och klicka gilla och dela på LinkedIn, dela på er egen Facebook sida o.s.v.

Under hösten 2018 kommer proffspresentationer att tas fram, Craig Nickell är amerikanare så mått blir ofta i tum och fot på de filmer vi lanserar nu men eftersom samtliga närvarande ville ha ut information så snabbt som möjligt togs det beslutet.

Samtliga länkar:

TurnLoader MultiDeck 1:

https://youtu.be/duognwcXfSM

TurnLoader MultiDeck 2:

https://youtu.be/duognwcXfSM

TurnLoader ColdFront:

https://youtu.be/7z8NKdeaDEk

TurnLoader Ambient

https://youtu.be/Wuwd_W0NGcQ

MaxLoad 900

https://youtu.be/v40O0a0NlIY

Sommarhälsning

Håkan Sjölander

För mer information kontakta:

Håkan Sjölander                                       Jens Nisu                                     
CEO                                                        Marketing Director                     
+46 70 59 444 69                                     +46 70 660 58 82
hakan.sjolander@easyfill.se                     jens.nisu@easyfill.se

www.easyfill.se

Kort om EasyFill
EasyFill är ett innovationsdrivet bolag med huvudfokus på utveckling av produkter som förenklar hanteringen av varor i butiker och restauranger samt utveckling och produktion av släpvagnar. De butikslösningar som utvecklas patenteras och lanseras med världen som marknad i huvudsak tillsammans med samarbetspartners.

EasyFill har huvudkontor i Bräcke i Jämtland samt fabrik, utveckling och produktion i Nizna, Slovakien.

EasyFill är sedan maj 2007 listat på Spotlight Stock Market.

Läs mer Läs mer