Insiderförsäljning

Håkan Sjölander säljer EasyFill aktier i ägt bolag.

Citat från pressmeddelande 19/7 2016

”Under årens lopp har jag sagt att ”mina aktier är inte till salu” tvärtom har jag via de företag där jag är delägare investerat med mina mått mätt mycket pengar i EasyFill (ca 35 miljoner) mycket av de pengar som investerats har lånats, att jag lånat och investerat är för att min tro på EasyFill och våra produkter har varit och är stor. Trots det sliter amorteringar med lån och räntor på ekonomin, nu har EasyFills aktie stigit till ca 20 kronor och med de stora antal aktier som ägs i våra företag har vi beslutat sälja av en liten post vardera i Inesco Holding och Loxysoft Holding, det är ca 1% procent som säljs tillsammans så ägandet är i princip med lika som tidigare men det lyfter helt klart en börda från mina axlar när dessa lån betalas bort.”

Varför mer försäljning

De aktier vi sålde ovan i Loxysoft AB och Inesco Holding AB användes bland annat till att betala bort lån som vi hade på grund av för oss genom årens lopp tunga investeringar i EasyFill AB.

Under förra veckan läste jag om grundare av matkasseföretaget Middagsfrid och hans död i cancer och många tankar kom upp i mitt huvud, via våra bolag är jag och min familj storägare i EasyFill vilket jag är stolt och ytterst tacksam över men jag är nu 65 år gammal och under de senaste tio åren har jag slitit hårt med EasyFill men också med familjens ekonomi på grund av alla satsningar vi gjort i våra två koncerner Loxysoft AB och EasyFill AB, när jag läste om Middagsfrids grundare och hans död (observera att jag inte känner honom överhuvudtaget) funderade jag enormt mycket och kom fram till att jag skall oavsett hur mycket jag tror på EasyFill skall säkra min familjs framtid oavsett vad som händer för det viktigaste trots allt är att leva här och nu och aktievärden är inte pengar förrän den dag man säljer.

Min tro på EasyFill är enormt stor och min bestämda uppfattning är att Tyskland, Sydafrika, USA och övriga världen kommer att ge många glädjestunder till oss aktieägare i EasyFill.

Att jag sålt 363 819 aktier i EasyFill har således inget att göra med att jag tappat framtidstron på EasyFill eller på kommande rapporter försäljningen beror enbart på att jag vill säkra min familjs framtid oavsett vad som händer och samtidigt få friheten att kunna köpa saker utan att alltid tänka i pengar.

Av ovanstående anledningar och efter mycket tänkande beslutade min son Tobias Sjölander (50% delägare tillsammans med mig i Inesco Holding)och jag att vi skulle sälja ytterligare ca 400 000 aktier från vårt innehav i Inesco Holding AB. (Försäljningen blev 363 819)

Ägande före och efter försäljning

Inesco Holding + Loxysoft Holding

Summa aktier A + B totalt innan försäljning 15 861 846 (28,64%)

Summa aktier A + B totalt efter försäljning 15 498 027 (27,99%)

Anmälan görs idag till Finansinspektionen om denna insiderförsäljning

Försäljningen har gjorts på Aktietorget 27, 28 och 29 juli 2016

En beställning som skedde i början av förra veckan inte stor men som kan bli väldigt stor på sikt

Världens största tillverkare av energidryck beställde i början av förra veckan en testorder på 200st 90cm breda kylskåp med RotoShelf för omgående leverans i ett europeiskt land. Observera att en testorder är en testorder och först efter utvärdering kommer svaret, men en sak är klar och det är att inga företag i den här storleksklassen handlar RotoShelf för test om man inte tror på produkten.

USA

I fredags hade EasyFill America stor visning för ett av världens absolut största butikskedja inom mat, intresset var enormt stort så nu är det bara att hålla tummarna för att tester får genomföras i USA under hösten. Det är dock viktigt att från testordrar till regelbundna leveranser kan många saker ske. Men bara att få visa hela EasyFills produktsortiment för koncernledningen i detta gigantiska företag är en stor framgång.  

För mer information kontakta:

Håkan Sjölander                                                                                            
CEO                                                                                                               
+46 70 59 444 69                                 
hakan.sjolander@easyfill.se                 

www.easyfill.se

Kort om EasyFill
EasyFill är ett skandinaviskt utvecklingsbolag där huvudfokus är utveckling av produkter som förenklar hanteringen av varor i butiker och restauranger. De produkter som utvecklas skall patenteras och lanseras med världen som marknad tillsammans med samarbetspartners.
EasyFill har sin bas i Bräcke i Jämtland där utveckling, försäljning och administration sker. EasyFill är från den 22 maj 2007 listat på Aktietorget.

Läs mer Läs mer