Information om produktionsverktyg

Bolaget jobbar oförträtet vidare med utvecklingen av diverse plasthyllor och den viktigaste komponenten – själva produktionsverktygen är en besvärlig skapelse som både är tung och komplicerad.

Under den gångna veckan anlände äntligen verktyget för den 90cm stora RotoShelf TM hyllan (se bifogade bilder) till vår underleverantör i Anderstorp. Vi kan konstatera att det är ca två månader senare än offererats men så är det att göra affärer i Asien.

Förutom denna leverans gläds vi åt att vi i dagarna beställt verktyget för vår universalhylla som kommer att användas i Store-line (butiksinredning) samt i Case-line (stora öppna kylar). Ledningen har dessutom beslutat att utveckla ytterligare två hyllvarianter till Cabinet-line (kommersiella kylskåp) med justerbara avdelare och olika varianter på frontstoppar. Detta för att kunna möta efterfrågan från marknaden.

Framåt tillverkas hyllorna nu i plast och tillverkningspriset har sjunkit dramatisk, men det är viktigt att förstå att en RotoShelf TM inte består enbart av hyllor. Ramen som hyllorna sitter i skall klara tyngden, på i detta fall läsken, och läsk är tungt.

I en 90cm kyl är det 78 st 50cl pet per hylla = 39 kg per hylla x 5 hyllor = ca 200kg. Dessutom väger också själva ramen ca 50kg och då måste konstruktionen vara stabil och tillverkad i ett material som inte rostar.

Ett litet räkneexempel: RotoShelf TM till en 90 cm läskedryckskyl kostar ca 200 Euro till slutkunden och i det priset ingår 5st hyllor, den snurrbara stålramen och, det viktigaste för oss aktieägare, vårt täckningsbidrag.

För mer information kontakta:
Håkan Sjölander CEO, EasyFill AB (publ)
Mob: +46 70 59 444 69, E-mail: hakan.sjolander@easyfill.se
www.easyfill.se

Kort om EasyFill
EasyFill AB är ett skandinaviskt utvecklingsbolag där huvudfokus är utveckling av produkter som förenklar hanteringen av varor i butiker och restauranger. De produkter som utvecklas skall patenteras och lanseras med världen som marknad tillsammans med samarbetspartners där bolagets målsättning är att erhålla provisioner per försåld produkt. EasyFill har sin bas i Bräcke i Jämtland där utveckling, försäljning och administration sker. EasyFill AB är från den 22 maj 2007 listat på Aktietorget.

Läs mer