Information avseende ny styrelseordförande

På bolagsstämman den 30 juni 2008 i Enjoy Group AB kommer Bengt-Göran Persson att föreslås till styrelseordförande.

Presentation av Bengt-Göran Persson
Bengt-Göran är utbildad ingenjör och ekonom. Han började sin karriär som rotationsingenjör på Ericsson i Stockholm 1970. Under perioden 1976 fram till 1990 tjänstgjorde Bengt-Göran i befattningar som projektledare, konstruktör, affärsutvecklare, platschef och VD. Han var verksam inom Ericsson, Nobel Industrier, ABB och Incentive. 1989 började han arbeta fram affärsidé, strategi och vision till ett eget företag inom verkstadsindustrin, Elimag AB. Koncernen omsatte 1999 ca 420 miljoner kronor och hade tillverkning och kontor i Göteborg, Laxå, Örebro, Stockholm, Edsbyn och Sundsvall.

Elimag början till något stort
Under 1990 startar Elimag Industri AB sin verksamhet. Namnet är en kombination av barnens namn Elin och Magnus. Elimag nådde 1999 en omsättning på cirka 420 miljoner kronor och hade 350 anställda fördelade på sex företag. Under den här perioden arbetade Bengt-Göran också med utvecklingsuppdrag och företagsetableringar inom ABB, Ericsson, ESAB, Västerås kommun, Timberjack och Ovanåkers kommun, m.fl.

En ny fokusering tar fart
Under 1999 ändrade Elimag inriktningen på sin verksamhet, från en traditionell verkstadsindustri till att fokusera mer mot en högteknologisk marknad. Under året skedde flera förvärv och försäljningar som ett led i den nya strategin. Koncernens namn ändrades från Elimag Industri AB till Elimag AB.

Mot nya utmaningar
I februari 2001 förvärvades Elimag av börsnoterade industrikoncernen Beijer Alma. Bengt-Göran lämnade Elimag för att satsa på ett nytt företagskoncept byggt på de erfarenheter han fått under sin tid med Elimag. Under 2001 startade han Pemectra AB m ed tanken att delta i förädlingen av olika verksamheter, företrädesvis utvecklingsbara företag.

Bengt-Görans nuvarande styrelseuppdrag
” Abelko Innovation (ordförande), Handelskammaren Västernorrland (ordförande),Pemectra Lasertech (ordförande), Formteknik (ordförande), MediaGruppen (ordförande),Life Europe Holding (Norvestor Equity, Oslo) (ledamot) ,GDM-Data (ordförande), Investa Företagskapital (ordförande)och Rygginstitutet (ledamot)
Bengt-Görans fullständiga CV finns för läsning/nerladdning på Enjoys hemsida: www.enjoygroup.eu,

VD kommentar
“Drömmer jag? Nej ibland slår drömmar in!
Att finna en styrelseordförande som passar in i ett entreprenörsföretag som Enjoy Group AB är inte det lättaste. För vem klarar av att vara styrelseordförande i ett företag där VD i moderbolaget är en stark fullblodsentreprenör med massor av egna idéer som måste analyseras innan beslut tas är inte världens lättaste uppdrag. Om sedan företaget är ungt som vårt med ett tungt förlustår bakom sig, så förstår man att den som tar på sig uppdraget måste vara en “tuffing”. I Bengt-Göran har vi funnit en man som förutom massor av erfarenhet och kunskap också har hårda nypor och kraft att tygla mina kanske ibland för snabba beslut.

Jag och övriga i styrelsen och företagsledningen ser med glädje fram emot att få jobba med Bengt-Göran och vi är helt säkra på att vi i Bengt-Göran funnit en styrelseordförande som tillför stor kompetens på många olika plan i vårt företag” säger VD i Enjoy Group AB Håkan Sjölander

Bräcke 29/5, 2008 Styrelsen

För ytterligare information kontakta:
VD Håkan Sjölander, 070 59 444 69 eller hakan.sjolander@enjoygroup.eu

För mer info besök gärna: www.enjoysales.se, www.klimasan.com.tr och www.metalfrio.com.br
Kort om Enjoy Group AB (publ)
Enjoy är en relativt ny Skandinavisk leverantör och tillverkare av kylskåp med varumärkesdekor för den internationella marknaden. Enjoy har inom en treårsperiod etablerat sig som en ledande leverantör med nya produkter och patent som markerar en ny tidsepok inom den kommersiella kylindustrin.
Enjoy har sin bas i Bräcke i Jämtland där administration, försäljning och tillverkning sker. Utveckling av företagets produkter sker i Sarpsborg i Norge, där Enjoy har en modern produktutvecklingsavdelning. Företaget har ett nära samarbete med Klimasan, som är en av Europas största tillverkare av kylskåp med varumärkesdekor. Klimasan är börsnoterade på Turkiska börsen. Enjoy Group AB är från den 22 maj 2007 listat på AktieTorget.

Pressmeddelande, 2008-05-29

Läs mer