Första installationen av EasyFills RotoShelf för drickyoghurt till världsföretaget General Mills

Sedan tidigare har EasyFill informerat att nyhetsbrev eller pressmeddelanden på små installationer/försäljning inte kommer ske om de inte är för bolaget strategiska order för framtiden.

Måndagen den 2 mars 2020 installerades den första RotoShelf 1250/2 i Frankrike för drickyoghurt för ett av världens största livsmedelsföretag, Amerikanska General Mills. Installationen skedde i en Auchan-butik och är den första av tio butiker som kommer att installera RotoShelf för varumärket General Mills inom de närmaste veckorna i Frankrike. Redan idag torsdag, görs den andra installationen.

Företagsledningen i EasyFill ser dessa tio butiker som strategiskt viktiga då det är för General Mills räkning. Drickyoghurt är en viktig produkt för leverantören eftersom den skall serveras kyld med ej utgånget datum. Se mer om företaget General Mills nedan.

Butikerna som RotoShelf kommer installeras i är första omgången tio till antalet fördelade på fem till Carrefour och fem till Auchan, vilka båda är stora livsmedelsbutiker med världen som marknad.

General Mills, Inc. är ett av världens största livsmedelsbolag med närvaro i över 100 länder. Bolaget har globalt ca 38,000 anställda och omsatte senaste budgetåret över 15 miljarder dollar. Bolaget äger ett flertal stora kategorier med varumärken som Häagen-Dazs, Nature Valley, Old El Paso, Yoplait och Cheerios. Senast bokslutsåret omsatte bolaget 15,6 miljarder US Dollar och hade ett rörelseresultat på ca 2,3 miljarder US Dollar.

Carrefour S.A. är en av världens störst livsmedelsbutikskedjor med över 12 300 butiker runt om i världen. Bolaget har ca 375 000 anställda.

Auchan är också de en av världens stora livsmedelsbutikskedjor. Kedjan är privatägd till 95% av familjen Mulliez, med 261,000 av de sammanlagt 355 000 anställda som äger resterande 5% av företaget, vilket är den 35:e största arbetsgivaren i världen.

Kommentar från EasyFills VD

Affären är gjord av en av EasyFills samarbetspartner vilket visar att konceptet med duktiga samarbetspartners är ett fungerande koncept.

Varför publicerar vi detta PM med litet ekonomiskt värde? Skälet är att flera aktieägare bett att vi skall publicera nyheter där det finns potential. Tio butiker är i sig en liten order men den totala potentialen bedömer vi som stor.

General Mills, Carrefour och Auchan är tre multinationella företag och att dessa tre ser fördelarna med EasyFills patenterade produkter är lovande.

Drickyoghurt är en produkt där EasyFills patenterade produkter passar som handen i handsken eftersom produkten har relativt kort hållbarhetstid från produktion till utgånget datum. EasyFills hyllor fylls alltid på bakifrån och kunden plockar varan framifrån vilket gör att svinnet minskar och att kunden alltid får en kyld produkt.

Marknaden för drickyoghurt är stor och med EasyFills RotoShelf och TurnLoader kan försäljningen ökas ytterligare.

Observera att nu är det tio butiker det gäller vad som händer i framtiden med leveranser till General Mills är inget jag vill sia om i detta PM men tveklöst är det så att varje installation som görs med EasyFill är ytterligare en marknadsföring för:

Ökad försäljning: 10-20% beroende på produkt

Minskat svinn: Normal butiken i världen har ca 4% svinn på mejerivaror med EasyFill minskar svinnet med ca 40% av dessa 4% = 1,6%.

Minska påfyllningstid: 50%

Kontrollera gärna vad återbetalningstiden på investeringen med vår ROI kalkylator på följande länk:

https://roi.easyfill.se/

Se filmer och läs mer om våra produkter på vår hemsida: www.easyfill.se
Se även bild från installationen bifogad i detta PM.

Bräcke 5 mars 2020

Håkan Sjölander
CEO/VD
+46 70 59 444 69
hakan.sjolander@easyfill.se

www.easyfill.se
www.easyfillcorporate.com

 

Kort om EasyFill Group

EasyFill AB är ett svenskt börsnoterat företag som med svenska patenterade innovationer minskar matsvinnet i livsmedelsbutiker runt om i världen med upp till 40%.

EasyFill är ett innovationsdrivet bolag med huvudfokus på utveckling av produkter som förenklar hanteringen av varor i butiker och restauranger. Samtliga produkter bolaget tillverkar och säljer är patenterade på de stora marknaderna i världen. Försäljning sker genom egna företag, via återförsäljare samt tillsammans med tillverkare av läskedryckskylskåp och kylmöbeltillverkare som i sin tur säljer sina produkter vidare med EasyFills produkter installerade i runt om i världen.

EasyFill är sedan maj 2007 listat på Spotlight Stockmarket, Stockholm.

www.easyfill.se 
www.easyfillcorporate.com

CisionLink Information om första leveransen till General Mills i Frankrike RotoShelf