Enjoy Group AB (publ) säljer dotterbolaget Enjoy Design A/S

På styrelsemötet den 29/9 i Enjoy Group AB (publ) beslutades att den 52 % ägda delen i Enjoy Design A/S säljs till personalen i det bolaget. Skälet till försäljningen är att Enjoy Design A/S inte ingår i den kärnverksamhet som Enjoy Group AB (publ) bedriver eller har ambitioner att fokusera på. I början av verksamhetstiden i Enjoy Group AB var de presentationer och kataloger som designbolaget utförde för gruppen en viktig del av verksamheten, men denna kompetens finns nu inom moderbolaget.

“Våra produkter har den senaste tiden uppmärksammats av flera större aktörer på marknaden och vi vill nu fokusera och lägga all vår kraft på vår kärnverksamhet” säger VD Håkan Sjölander.

För Enjoy Group AB är den summa som tillförs bolaget 450 000 NOK. 300 000 NOK betalas omgående och resterande del den 30/3 2009.

Kort om Enjoy
Enjoy är en Skandinavisk leverantör och tillverkare av kylskåp med varumärkesdekor samt butiksinredning för den internationella marknaden. Enjoy har inom en fyraårsperiod etablerat sig som en ledande leverantör med nya produkter och patent som markerar en ny tidsepok inom den kommersiella kylindustrin och inredning för rationell hantering av matvaror i butiker. Enjoy har sin bas i Bräcke i Jämtland där administration, försäljning och viss tillverkning sker. Utveckling av företagets produkter sker i Sarpsborg i Norge, där Enjoy har en modern produktutvecklings avdelning. Under 2008 kommer delar av företagets tillverkning att ske i Izmir i Turkiet, där företaget har ett nära samarbete med Klimasan, som är en av Europas största tillverkare av kylskåp med varumärkesdekor. Klimasan är börsnoterade på Turkiska börsen. Enjoy Group AB är från den 22 maj 2007 listad på AktieTorget.

Besök gärna Enjoys hemsida: www.enjoygroup.eu och Klimasans hemsida: www.klimasan.com.tr.

För mer information kontakta:
Håkan Sjölander, VD Enjoy Group AB (publ)

Telefon: 070 59 444 69
E-post: hakan.sjolander@enjoysales.se

Läs mer