Enjoy Group AB (publ) avtal för flytt av produktion till Klimasan påskrivet

Under föregående vecka skrev företrädare för Enjoy Group AB och Klimasan på avtalet om flyttning av produktionen till Turkiet.

Som tidigare kommunicerat så har Enjoy planerat att flytta all tillverkning av de egenutvecklade impulskylskåpen Enjoy 300 – Enjoy 400 och Enjoy 600 till Klimasan fabrik i Izmir i Turkiet eftersom kostnaderna för tillverkningen är väsentligt mycket lägre i Turkiet än i Sverige. Klimasan har också i kraft av den stora tillverkare man är väsentligt mycket lägre inköpspriser på material än vad Enjoy har haft.

Samtliga avtal är nu undertecknade och flytten av produktionsverktyg startas denna vecka. I Bräcke fortsätter produktionen med bibehållen kraft och kommer att avslutas till semestern, för Bräcke som ort är det naturligtvis trist eftersom ett flertal personer nu blir uppsagda.

Klimasan får nu tillgång till en hel serie av produkter med en attraktiv prisbild, Enjoys serie av öppna kylskåp blir nu en del av Klimasans standard sortiment i hela världen vilket kommer att öka försäljningen. Enjoy erhåller betalning i form av procent per såld produkt.

Eftersom Enjoy nu stänger tillverkningen i Sverige så minskas bolagets lager och omvandlas till likvida medel.

Bräcke 17/5 2010
Styrelsen i Enjoy Group AB (publ)

För ytterligare information kontakta: VD Håkan Sjölander 070 59 444 69 eller hakan.sjolander@enjoysales.se,
För mer info besök gärna: www.enjoygroup.eu och: www.klimasan.com.tr

Kort om Enjoy Group AB (publ)
Enjoy är en skandinavisk leverantör och tillverkare av kylskåp med varumärkesdekor för den internationella marknaden. Enjoy har sedan starten etablerat sig som en ledande leverantör med nya produkter och patent som markerar en ny tidsepok inom den kommersiella kylindustrin. Enjoy har sin bas i Bräcke i Jämtland där administration, försäljning och tillverkning sker. Företaget har ett nära samarbete med Klimasan från Turkiet som är en av Europas största tillverkare av kylskåp med varumärkesdekor. Klimasan är börsnoterade på turkiska börsen. Enjoy Group AB är från den 22 maj 2007 listat på Aktietorget.

Läs mer