Enjoy Group AB (Publ) återtagen kund avseende 2011 samt information om bolagets nya patenterade produkt, CaruShelf

Återtagen kund i Sverige för leverans 2011
En av världens största tillverkare av läsk valde 2010 att inte köpa sina kylskåp eller RotoShelf till den svenska marknaden från Enjoys samarbetspartner Klimasan. Dock har Klimasan 2011 i hård konkurrens åter fått förtroendet att leverera kylskåp och RotoShelf till den tidigare förlorade kunden, det totala ordervärdet är 11-14 miljoner kronor. All fakturering kommer att ske från Klimasan och Enjoy erhåller provision på kylskåpsförsäljningen och ersättning enligt avtal per försåld RotoShelf.

Ny produkt
Patentansökan inlämnad på ny revolutionerande produkt

När Enjoy fick ett patentintrång på RotoShelf så startades ett projekt att utveckla butiks – och kylskåpshyllor ytterligare en dimension och då ta fram en patenterad produkt som i princip skall vara omöjlig att gå förbi. Torsdagen den 14 oktober lämnade Enjoy in en patentansökan som enligt styrelsens uppfattning kommer att skapa revolution i kylskåps och butiksinredning och som uppfyller patentkravet. Enjoys nya patenterade produkt har alla förutsättningar i världen att säljas i stora volymer till ny och befintliga läskedryckskylskåp, till nyinstallationer och redan befintliga butiksinredningar samt till kylskåpsmöbler (multikylskåp).

De samarbetspartners vi har i dagsläget på RotoShelf och AmbientShelf är alla otroligt imponerad av denna nya innovation och alla önskar att man så snabbt som möjligt vill lansera denna nya innovation.

Styrelsen i Enjoy är rörande överens om att bolaget nu har nyckel till Pandoras ask i form av denna nya patenterade produkt och att detta kommer att revolutionera hanteringen av mat och läsk i butiker och restauranger runt om i världen.
CaruShelf i glasdörrskyl/butiksinredning – RotoShelf i multikyl – (Se presentationer på nedanstående länkar, klistra in i din webb läsare):

http://www.enjoysales.se/2010/Carushelf_leaflet_20-12-10_Cooler_and_Store_Shelves.jpg

http://www.enjoysales.se/2010/RotoShelf_Multirack.jpg

CaruShelf är Enjoys senaste utvecklade/patenterade produkten, och till skillnad mot RotoShelf är varje CaruShelf hylla en egen snurrhylla för påfyllning bakifrån. Hyllan lutar med 8 grader mot kunden när den är i försäljningsläge, och-när man sedan snurrar den för påfyllning blir hyllplanet rakt. Skillnaden mellan RotoShelf och CaruShelf är att CaruShelf hyllan installeras på den i inredningen befintliga väggskenan i kylskåp och butiksinredning vilket innebär att handlaren själv väljer hur många vanliga hyllor i kylen eller butiksinredningen han/hon vill ersätta med CaruShelf hyllor. Installationen av CaruShelf hyllan sker utan verktyg och kunskap på några få minuter i nya eller befintliga kylskåp och butiksinredning.

Med CaruShelf hyllan har nu Enjoy en hylla för påfyllning bakifrån som kan installeras i många kylskåpstillverkares produkter och i butiksinredning från de flesta leverantörerna på marknaden.

CaruShelf och RotoShelf hyllan finns i följande varianter för kylskåp och butiksinredning.

För läskedryck = Glidlacks hylla med flyttbara avdelare och frontstopp för läsk.
För övriga varor = Hylla med rullbanor med flyttbara avdelare och akrylfront. (Se presentation på nedanstående länk, klistras in i din webb läsare):

http://www.enjoysales.se/2010/RollerTrack.jpg

Åre installation

I Åre har Enjoy installerat ett antal RotoShelf i en stor öppen Multikyl. Vid ett möte med handlaren har denna installation inspekterats och handlaren är ytterst imponerad. Butiken i Åre frontar samtliga hyllor klockan 14.00 – veckans alla dagar. Med Enjoys hyllor behövs ingen frontning eftersom påfyllningen sker bakifrån vilket innebär att det är det stora pengar som sparas årligen bara i frontning. Lägg sedan till den effektivare hanteringen vid påfyllning samt den ökade försäljningen eftersom hyllan alltid är frontad. Under våren kommer Enjoy att installera CaruShelf och RotoShelf i flera kylskåp och butikshyllor hos ICA i Åre för att sedan bjuda in handlare och framtida samarbetspartners och presentera produkterna i verkligheten. RotoShelf leaflet MULTIRACK är ett foto från installationen i Åre.

Mässa i Düsseldorf 26/2-2/3 2011
Enjoy kommer att ställa ut på EuroShop mässan i Düsseldorf feb/mars 2011, på mässan kommer bolagets samtliga patenterade produkter att visas. RotoShelf och CaruShelf hyllor kommer att finnas installerade i läskedryckskylskåp från flera olika leverantörer, i multikylskåp samt i butiksinredning. SwingOut Ambient kommer att visas i butiksinredning.

Till denna mässa kommer inbjudan att skickas till så många potentiella samarbetspartners som möjligt.(de flesta av dem är själva utställare på mässan så många av dem kommer säkert att besöka vår monter.) Självfallet är även aktieägare välkomna att komma och besöka oss och se samtliga våra patenterade produkter. Dock har Enjoy inte råd att bjuda på inträdesbiljett eller resa!

Effektiv hantering av varor

Klistra in nedanstående länk i er webbläsare och läs Enjoys pressmeddelande per den 30/11 2010 där styrelsen i Enjoy informerar varför man anser att RotoShelf kommer att bli standard i världen när det gäller hyllor för påfyllning bakifrån. All fakta ni kan läsa i det pressmeddelandet kan överföras till CaruShelf men ha hela tiden i beaktande att CaruShelf kan installeras utan kunskap och verktyg i de flesta på marknaden befintliga och nya glasdörrskylskåp, befintliga och nya multikylskåp(med och utan dörrar) samt i butiksinredning, marknaden är således gigantisk.

Enjoys patenterade produkter RotoShelf och CaruShelf passar för de flesta kylda varor samt för kall läsk i glasdörr och multikylskåp, samt för minst 50 % av de varor som finns i dagligvarubutiks hyllor.

http://www.aktietorget.se/pressdocs/EnjoyGroup/56856/ENJO%20B%2020101130%2015.pdf

Världen är marknaden

Samarbete

Enjoys styrelse har som målsättning att inte bli konkurrenter med de som tillverkar butiksinredning och kylskåp för läsk och andra kylvaror utan Enjoy skall teckna samarbetsavtal där alla får tillgång till Enjoys patenterade produkter.

VD Kommentar
“Att Klimasan fick tillbaka en stor kund i Sverige är mäktigt men tveklöst är det mäktigaste att Enjoy nu har utvecklat och patenterat produkter som passar till flera leverantörers kylskåp stora som små med och utan dörrar och till nästan all butiksinredning som finns på världsmarknaden. Med våra produkter SwingOut Ambient, RotoShelf och CaruShelf kommer vi att öka försäljningen samt förenkla och göra hanteringen väsentligt mycket lägre för butiksägare och butikskedjor i hela världen säger VD i Enjoy Group AB Håkan Sjölander.

Årets julkort från Enjoy (sprid det gärna): Klistra in länken nedan i din webb läsare
http://www.enjoysales.se/2010/Carushelf_x-mas.jpg

Bräcke 21/12 2010
Styrelsen i Enjoy Group AB (publ)

För ytterligare information kontakta: VD Håkan Sjölander 070 59 444 69 eller hakan.sjolander@enjoysales.se,
För mer info besök gärna: www.enjoygroup.eu och: www.klimasan.com.tr

Kort om Enjoy Group AB (publ)
Enjoy är ett skandinaviskt utvecklingsbolag där huvudfokus är utveckling av produkter som förenklar hanteringen av varor i butiker och restauranger. De produkter som utvecklas skall patenteras och lanseras med världen som marknad tillsammans med samarbetspartners där bolagets målsättning är att erhålla provisioner per försåld produkt. Enjoy har sin bas i Bräcke i Jämtland där utveckling, försäljning och administration sker. Företaget har ett nära samarbete med Klimasan från Turkiet som är en av Europas största tillverkare av kylskåp med varumärkesdekor. Klimasan är börsnoterade på turkiska börsen. Enjoy Group AB är från den 22 maj 2007 listat på Aktietorget.

Läs mer