EasyFill vann finalen i tyska statens tävling “Zu gut für die tonne” (För bra för soptunnan)

Igår var det final i tyska Lebensministeriums tävling "Zu gut für die tonne" och EasyFill tog hem priset i kategorin Handel.

Målet med tävlingen är att finna vägar för att minska matsvinnet i hela livsmedelskedjan. Ca 100 företag deltog i vår kategori Handel. EasyFills patenterade produkter RotoShelf® och TurnLoader™ nyttjar Först-in – Först-ut principen genom att hyllsektionen roteras och vid påfyllning av varor sker detta från baksidan av hyllan vilket bidrar till att minska matsvinnet i butiken.

Juryns motivering var “En princip lika förnuftig som den är enkel

Vinnarna presenterades via Instagram stories och kan ses här:
https://www.instagram.com/lebensministerium/

Se film på vinnarpresentationen här (på tyska):
https://youtu.be/Ei1L2RdKziA
https://www.instagram.com/tv/CAvfPdhoLCm/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Kommentar av marknadschef Jens Lidén
Hela EasyFill är glada och stolta över vinsten och gratulerar vinnarna i de övriga kategorierna!

När EasyFill GmbH i Tyskland kontaktades hösten 2019 om att EasyFill utsetts att vara en av deltagarna i kategori Handel var alla i företaget otroligt stolta. Tävlingen är nationell och bakom den står den tyska staten. Efter flera kvalificeringsrundor slutade det således igår med en seger.
Ca en miljard människor svälter varje dag och med EasyFills patenterade produkter minskar vi matsvinnet med i snitt 40% på mejeriprodukter i butiker och detta gäller i princip i alla världens butiker. Att EasyFill vann finalen beror på dessa siffror.

Förutom en liten segerpremien är detta såklart en fjäder i hatten för våra unika lösningar och värdet på den referens som detta är och den exponering som det medför är i princip ovärderlig.

Tester visar att på exempelvis mejerivaror minskar påfyllningstiden med ca 50%, försäljningen ökar med ca 15% och svinnet med ca 40% om alla matvarubutiker, kiosker, bensinstationer o.s.v. i hela världen skulle använda EasyFills patenterade hyllösningar så är den största vinnaren vårt gemensamma jordklot.

Se produkten i bruk på ICA MAXI Barkarbystaden:
https://youtu.be/SaP46SBeD6g

Nu kämpar vi vidare mot minskat matsvinn och effektivisering av varuhantering i butik.
Se våra produkter på
www.easyfill.se och kontakta oss på info@easyfill.se för mer information.

Jens Lidén
Marknadschef
+46 70 660 5882
jens.liden@easyfill.se 

Kort om EasyFill AB (publ.)

EasyFill AB är ett svenskt börsnoterat företag som med svenska patenterade innovationer minskar matsvinnet i livsmedelsbutiker runt om i världen med upp till 40%.
EasyFill är ett innovationsdrivet bolag med huvudfokus på utveckling av produkter som förenklar hanteringen av varor i butiker och restauranger. Samtliga produkter bolaget tillverkar och säljer är patenterade på de stora marknaderna i världen. Försäljning sker genom egna företagen, via återförsäljare samt tillsammans med tillverkare av läskedryckskylskåp och kylmöbeltillverkare som i sin tur säljer sina produkter vidare med EasyFills produkter installerade i runt om i världen.

EasyFill är sedan maj 2007 listat på Spotlight Stockmarket, Stockholm.

CisionLink EasyFill vinnare i "För bra för soptunnan"