EasyFill AB:s (publ) dotterbolag Ebeco erhåller en större order på specialsläpvagn

EasyFill AB:s helägda dotterbolag Ebeco SRO har på en kundförfrågan utvecklat en specialsläpvagn för en mobil värmecentral som övertar uppvärmning av varmvatten och värmeförsörjning i olika typer av lokaler oavsett om det är en planerad situation eller oplanerad nödsituation.

Om uppvärmning saknas på grund av ombyggnation, störning eller modernisering löser den portabla värmecentralen allt vad gäller värme eller varmvatten, oavsett om det gäller enfamiljshus, kommersiella fastigheter, industrier eller köpcenter så är lösningen denna portabla värmecentral.

Den portabla släpvagnen för värmecentralen har utvecklats på Ebecos fabrik i Slovakien medan alla utvecklingskostnader har betalats av kunden som är ett tyskt företag med verksamhet i Tyskland, Österrike och Schweiz.

Den specialbyggda släpvagnen levereras till det tyska företaget som monterar på värmecentralen som finns i olika storlekar, den kompletta släpvagnen med värmecentralen kopplas på bilens dragkrok, framme på plats kopplas släpvagnen av från bilens dragkrok, stödbenen fälls ner samtidigt som släpvagnens drag och hjulen fälls in vilket försvårar stöld.

Leveranser

Leverans kommer att ske fortlöpande från hösten 2019 och beräknas under det första året uppgå till ett ordervärde på ca 10 miljoner kronor med normalt påslag för en specialprodukt som denna.

Kort om EasyFill Group

EasyFill:

EasyFill AB är ett svenskt börsnoterat företag som med svenska patenterade innovationer minskar matsvinnet i livsmedelsbutiker runt om i världen med upp till 40%.  

EasyFill är ett innovationsdrivet bolag med huvudfokus på utveckling av produkter som förenklar hanteringen av varor i butiker och restauranger. Samtliga produkter bolaget tillverkar och säljer är patenterade på de stora marknaderna i världen. Försäljning sker genom egna företagen, via återförsäljare samt tillsammans med tillverkare av läskedryckskylskåp och kylmöbeltillverkare som i sin tur säljer sina produkter vidare med EasyFills produkter installerade i runt om i världen.

Ebeco s.r.o.

På den till 100% ägda dotterbolaget Ebeco s.r.o. Nizna (Slovakien) utvecklas och tillverkas EasyFills produkter i företagets egenägda fabrikslokaler.

På fabriken utvecklas dessutom standard släpvagnar och specialsläpvagnar som säljs runt om i Europa, bl a den Walltrailer som levereras till Pongratz som tidigare meddelats.

Enjoy Sales:

Det till 100% ägda dotterbolaget Enjoy Sales AB är Sveriges ledande leverantör av läskedryckskylskåp till livsmedelsbutiker, restauranger, kiosker, besinstationer o.s.v. Bolaget har sin bas i Bräcke (Jämtland) och levererar årligen ca 6000 kylskåp till ett värde av ca 40 miljoner.

EasyFill koncernens bolagsstruktur:

EasyFill AB (publ) moderbolag (Bräcke, Jämtland).

  •  Försäljning och marknadsföringsavdelning (Sollentuna).

EasyFill GmbH (Köln, Tyskland).

EasyFill Soutern Africa (Kapstaden, Sydafrika). 50% ägt företag med Shelter Trading, omsättning redovisas ej i koncernresultatet.

EasyFill America (Fort Worth Texas, USA). 50% ägt företag med Marco Company, omsättning redovisas ej i koncernresultatet.

Ebeco AS (Oslo, Norge).

Ebeco SRO (Nizna, Slovakien) fabrik och utveckling.

Ledningsgruppen i EasyFill AB

Håkan Sjölander, CEO

Henning Bersagel, CTO (teknisk chef) samt försäljningschef Ebeco släpvagnar.

Andrea Slimáková, Managing Director Ebeco Slovakien

Urban Sjöberg, Managing Director Enjoy Sales

Jens Nisu, Marknadschef

Oliver Eischeid, Försäljningschef EasyFill produkter

James Gray, Ekonomichef

Varje person ovan är ansvariga för sin egen division och under varje person finns sedan olika team.

EasyFill är sedan maj 2007 listat på Spotlight Stockmarket, Stockholm.

Denna information är insiderinformation som EasyFill AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2019-05-15

CisionLink Read as PDF