EasyFill AB skriver samarbetsavtal med EDEKA GmbH, Tyskland

EDEKA-gruppen genomför en nationell notering av Easyfill och genom detta avtal blir EasyFills produkter tillgängliga för samtliga butiker i Edeka-kedjan.

För affärsområdet EasyFill Shelving innebär detta samarbetsavtal att vi nu får möjlighet att aktivt marknadsföra och sälja bolagets patenterade produkter till Edekas butiker. Edeka är Tysklands ledande livsmedelsbutikskedja med ca 4100 butiker och ett avtal är avgörande för att nå ut till dessa butiker på den tyska marknaden. Edeka är privatägt.

I samarbete med Edekas dotterbolag Food Tech Campus och deras projekt Tech starter där EasyFill är ett av endast sex utvalda bolag, kommer bolaget nu att aktivt bearbeta butikerna på ett sätt som inte varit möjligt innan avtalet.

Noteras skall att det inte finns några inköpskrav eller färdiga ordrar och inte heller några utrullningsplaner i dagsläget.
 

Kommentar från Jens Lidén, tf VD EasyFill AB

”Det är med stolthet som vi signerar detta avtal med den ledande livsmedelsbutikskedjan i Tyskland. Vi som jobbat med detta vet hur svårt det är att bli en godkänd leverantör och detta är verkligen en fjäder i hatten för hela vårt team. Det är dock nu som det verkliga arbetet börjar och med detta avtal i hamn tar vi även sikte på nästa stora butikskedja i Tyskland, REWE. Vi följer vår plan och strategi och personligen är jag övertygad om att detta kommer att ge ringar på vattnet. Det ger oss trovärdighet och en ovärderlig referens som vi kan dra nytta av även utanför den tyska marknaden.

De lyckade installationerna av TurnLoader Ambient som genomförts de senaste veckorna hos bla. Edeka och Rewe butiker, ger även de trovärdighet och draghjälp för ytterligare framgång på den tyska marknaden.”

För mer information kontakta:

Jens Lidén                                                
tf VD                                                                    
+46 70 660 58 82                                              
jens.liden@easyfill.se

www.easyfill.se
www.easyfillcorporate.com

Kort om EasyFill AB (publ.)

EasyFill AB är en svensk börsnoterad koncern som med patenterade innovationer som bland annat minskar matsvinnet i livsmedelsbutiker.
EasyFill är ett innovationsdrivet bolag med huvudfokus på utveckling av produkter som förenklar hanteringen av varor i butiker och restauranger. Samtliga produkter bolaget tillverkar och säljer är patenterade på de stora marknaderna i världen. Försäljning sker genom egna företag, via återförsäljare samt tillsammans med tillverkare av läskedryckskylskåp och kylmöbeltillverkare som i sin tur säljer sina produkter vidare med EasyFills produkter installerade i runt om i världen.

EasyFill är sedan maj 2007 listat på Spotlight Stockmarket, Stockholm.

CisionLink EasyFill tecknar avtal med Edeka - EasyFill AB (publ) 2022-03-31