EasyFill AB (publ) – Första testordern för EasyFill GmbH Tyskland

EasyFill AB (publ) 556653-2924 har som tidigare meddelats via pressmeddelande den 21 maj 2015 startat ett 100 % egenägt dotterbolag i Köln i Tyskland. Bolaget startade operativt den 1/8 2015 och har företagsnamnet EasyFill GmbH. Redan nu har den första testordern tagits.

VD Oliver Eischeid i EasyFill GmbH började arbeta operativ den 15 augusti 2015. Under föregående vecka besökte EasyFills koncern-VD Håkan Sjölander och investeringsansvarig hos Inlandsinnovation Andrej Kledzik bolaget i Tyskland för att se vilka möjligheter och eventuella problem som finns i Tyskland.

På bolagets adress i Köln har en mindre utställning byggts upp så att kunder (butikskedjor och butiksägare) på plats kan se bolagets produkter i verkligheten. Onsdag förra veckan var en butiksägare med tre butiker i Köln på besök på kontoret och Oliver hade ett eget möte med honom. Mötet utmynnade i att en kylmöbel med dörrar skall förses med 10st RotoShelf 1250/2 samt att två st SwingOut Ambient sektioner skall placeras i änden på två stycken hyllskepp. Antalet är litet men butiksägaren i fråga äger franchise-butiker till en av Tysklands absolut största butikskedjor för mat och vid bra respons ökar möjligheterna till stora leveranser i framtiden.

Under tre dagar besöktes ett tiotal butiker och det framgår klart och tydligt att den tyska marknaden är väldigt stor och att behovet av EasyFills produkter är betydande.

Oliver har en mycket värdefull kunskap och i det pressmeddelande vi publicerade den 15 maj finns fakta om honom som är värd att läsa.

VD-Kommentar

I Sverige finns 9,5 miljoner människor, i Tyskland det tiodubbla. Den tyska marknaden är således enorm. Jag vill göra en liten jämförelse, Nils vår säljare i Sverige har under två månader besökt mer än 100 Ica butiker i Stockholmsområdet och fått flertal order (kommer info om dem allteftersom vi levererar). När man tänker på dessa tal; 100 butiker bara för Ica och bara i Stockholm så förstår alla att marknaden för våra produkter i Tyskland är enorm och sedan kan vi addera till resten av världen också. Men nu är det så att EasyFills produkter är inga självspelande pianon, i alla fall inte till att börja med, men med butiksägare som tillhör kedjor sprids information om EasyFills produkter snabbt. På väg mot ett mål finns många möjligheter att göra fel, men etableringen i Tyskland och Oliver som VD är definitivt en riktig satsning.

Bräcke 2015-09-14

För ytterligare information kontakta:

VD Håkan Sjölander 070 59 444 69
hakan.sjolander@easyfill.se

Sälj och marknadschef Jens Nisu 070 660 58 82
jens.nisu@easyfill.se


För mer info besök gärna:
www.easyfill.se

Läs mer Läs mer