EasyFill AB (publ.) Finalist i tyska regeringens tävling för att minska matsvinnet

EasyFill har utsetts till finalist i kategorin Detaljhandel i tyska regeringens tävling för att minska matsvinnet.

Under hösten 2019 skickade EasyFill GmbH in sitt bidrag till tävlingen “Zu gut für die Tonne” (För bra för soptunnan) som är ett initiativ av den tyska regeringen där syftet är att premiera idéer och lösningar för att minska matsvinnet. Tävlingen är en del i den nationella strategin för att minska matavfall och lyfter fram enastående projekt i hela spektrumet för livsmedelskedjan.

Fredagen den 21a meddelades att EasyFill utsetts till en av tre finalister i kategorin Detaljhandel. Fler än 100 idéer och projekt skickades in under ansökningsperioden. Vinnaren utses vid en gala i Berlin den 6 maj. Prisutdelare är minister Julia Klöckern. Förutom ära och massiv uppmärksamhet erhåller vinnarna 15 000 euro.

Läs pressmeddelandet (på tyska) nedan:

https://www.hogapage.de/nachrichten/food/ernaehrung/finalisten-des-zu-gut-fuer-die-tonne-preises-gekuert/

Kommentar från marknadschefen

Vilken möjlighet!
Bara att vara finalist är en vinst i sig och skulle vi vinna detta är det ett otroligt erkännande för att våra produkter uppfyller det vi sagt – de minskar matsvinnet dramatiskt!

Vem vet vad följden av detta kan bli;
Kan det bli så att tyska myndigheter kommer att ställa som krav att livsmedelsbutiker måste använda smarta hyllor och att det då blir standard?
Kommer andra marknader att följa Tysklands exempel?

Det blir spännande att se var detta kan ta vägen!

Östersund 24 februari 2020
 

Jens Lidén
Marknadschef
+46 70 660 5882
jens.liden@easyfill.se 

Kort om EasyFill Group

EasyFill AB är ett svenskt börsnoterat företag som med svenska patenterade innovationer minskar matsvinnet i livsmedelsbutiker runt om i världen med upp till 40%.

EasyFill är ett innovationsdrivet bolag med huvudfokus på utveckling av produkter som förenklar hanteringen av varor i butiker och restauranger. Samtliga produkter bolaget tillverkar och säljer är patenterade på de stora marknaderna i världen. Försäljning sker genom egna företag, via återförsäljare samt tillsammans med tillverkare av läskedryckskylskåp och kylmöbeltillverkare som i sin tur säljer sina produkter vidare med EasyFills produkter installerade i runt om i världen.

EasyFill är sedan maj 2007 listat på Spotlight Stockmarket, Stockholm.

www.easyfill.se 
www.easyfillcorporate.com

CisionLink EasyFill finalist i Tyska regeringens initiativ för att minska matsvinn