EasyFill AB (publ): 30% omsättningsökning januari – maj 2022

Inför kommande bolagsstämma (30 juni) lämnar bolaget här försäljningssiffror för januari till 31 maj. Omsättningen har ökat från 43 MSEK till 56 MSEK.

Bolaget är inne i en positiv trend som kan tyckas förvånande med tanke på omvärldsläget. Omsättningen i samtliga affärsområden har ökat jämfört med föregående år och koncernen har ökat omsättningen med ca 30%; från 43 till 56 MSEK.

Kommentar från tf VD Jens Lidén

Imorgon 30 juni 16.00 har vi vår senarelagda bolagsstämma och vi kommer då bland annat att prata om året hittills. Därav släpper vi detta PM där vi med glädje kan meddela att koncernen dels visat omsättningsökning och visat en liten vinst på sista raden för Q1, dels att denna positiva trend hållit i sig maj ut. Varje affärsområde visar tillväxt och detta trots de komplikationer och bekymmer som uppstått i samband med kriget i Ukraina; Sanktioner mot Ryssland som slagit både mot Enjoy och EasyFill, ökade transportkostnader, energi och råvarukostnader har samtliga kunnat hanteras på ett tillfredsställande sätt.

Jag upplever det som att koncernen är i ett hälsosamt läge med förhållandevis god försäljning (man är aldrig riktigt nöjd), löst lån till bättre villkor och ledningsförändringar som jag är säker på kommer göra framsteg med hela koncernen.

Jag hoppas vi ses imorgon på stämman; digitalt eller fysiskt!

För mer information kontakta:

Jens Lidén                                                
tf VD                                                                    
+46 70 660 58 82                                              
jens.liden@easyfill.se

www.easyfill.se
www.easyfillcorporate.com

Kort om EasyFill AB (publ.)

EasyFill AB är en svensk börsnoterad koncern som med patenterade innovationer som bland annat minskar matsvinnet i livsmedelsbutiker.
EasyFill är ett innovationsdrivet bolag med huvudfokus på utveckling av produkter som förenklar hanteringen av varor i butiker och restauranger. Samtliga produkter bolaget tillverkar och säljer är patenterade på de stora marknaderna i världen. Försäljning sker genom egna företag, via återförsäljare samt tillsammans med tillverkare av läskedryckskylskåp och kylmöbeltillverkare som i sin tur säljer sina produkter vidare med EasyFills produkter installerade i runt om i världen.

EasyFill är sedan maj 2007 listat på Spotlight Stockmarket, Stockholm.

CisionLink EasyFill AB (publ) 30% omsättningsökning januari - maj 2022 2022-06-29